Cafe Leningrad
baltijasvasara.lv

Cafe Leningrad

Kopēt saiti

Ленинград

4.4 (1428 atsauksmes)
Krišjāņa Valdemāra iela 4, Centra rajons, Rīga, LV-1050, Latvija

Kafejnīca, Naktsklubs

Pirmdiena, Otrdiena, Trešdiena, Ceturtdiena, Piektdiena: 11:00 am – 10:00 pm
Sestdiena, Svētdiena: 12:00 – 10:00 pm
Paldies par 15 kopābūšanas gadiem un uz tikšanos!
Bijām jauni, traki un apņēmības pilni. Jau gana apbružājušies kultūrvidē un pulka draugu ieguvuši. Tas viss bija laikos, kad mobilos telefonus lietoja zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai un par mobilo internetu varēja tikai sapņot. Apvienojot to, kas mums patika visvairāk — būt Latvijas alternatīvās kultūras vidē, radījām neaizmirstamu piedzīvojumu gan paši sev, gan arī citiem. Citējot kādu mūsu draugu: «Es vakar sapratu, ka vecā Ļē tiešām bija pirmais krogs,
 [...]Paldies par 15 kopābūšanas gadiem un uz tikšanos!
Bijām jauni, traki un apņēmības pilni. Jau gana apbružājušies kultūrvidē un pulka draugu ieguvuši. Tas viss bija laikos, kad mobilos telefonus lietoja zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai un par mobilo internetu varēja tikai sapņot. Apvienojot to, kas mums patika visvairāk — būt Latvijas alternatīvās kultūras vidē, radījām neaizmirstamu piedzīvojumu gan paši sev, gan arī citiem. Citējot kādu mūsu draugu: «Es vakar sapratu, ka vecā Ļē tiešām bija pirmais krogs, kurā es mācījos socializēties. Ar visām no tā izrietošajām sekām».
Kā celmlauži bijām ne tikai tam, ka par padumjiem laikiem var un vajag arī pasmieties, bet arī daudz praktiskākām lietām. Pirmie Vecrīgā piedāvājām kultūras pasākumus bez ieejas maksas, pirmie uzturējām ciešas draudzības saites ar kaimiņu krogiem un klubiem, nevis plūcāmies konkurencē. Kā karognesēji novadījām Brenguļu alus ienākšanu vecpilsētas krogu sortimentā un atteicāmies no iesūnojušās tradīcijas par desmitiem šnabju bāra plauktā.
Esam izlolojuši brašus kroģerus un pielikuši roku pie atvēršanas un atpazīstamības daudzām kultūrvietām Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Jēkabpilī un arī ārpus Latvijas. Ir mūsu dēļ ar siksnu nopērti un arī cietumā nokļuvuši korumpēti ierēdņi, par saviem izteikumiem vārāk domā politiskā iesaistītie, bet alternatīvās kultūras vidē rodas arvien jauni, talantīgi un drosmīgi projekti. Par ko mums liels prieks.
Un katram raibam stāstam ir arī savas beigas, lai to varētu iesiet un ielikt plauktā, paverot vietu jaunajam. Tāpēc arī mēs nolēmām, ka jāver cafe Leningrad stāsta pēdējā lapaspuse ciet, dodot vietu jaunām vietām, kas turpinās mūsu iesāktās tradīcijas kultūras un atpūtas dzīves veidošanā.
Paldies jums visiem, ka bijāt kopā ar mums visus šos gadus!
...
leningrad.lv