Vecpilsētas ielas kvartāls
baltijasvasara.lv

Vecpilsētas ielas kvartāls

Kopēt saiti

Old Town street Quarter

4.2 (130 atsauksmes)
Vecpilsētas iela, Jelgava, LV-3001, Latvija

Tūrisma objekts

24h
Jelgavas Vecpilsētas ielas kvartāls ir vecākā pilsētas apbūves daļa ar koka ēkām, kas netika iznīcinātas II Pasaules kara laikā. Apbūves rajons veidojies laikā no 18. līdz 19. gadsimtam. Šī ir īstā vieta senās pilsētas gaisotnes baudīšanai un pastaigām. Iesakām nobaudīt gardu maltīti krodziņā „Pie mednieka”.
ERAF projekta ietvaros “Jelgavas vecpilsētas atjaunošana un pielāgošana tūrisma attīstībai” tika veikti Vecpilsētas labiekārtošanas darbi - atjaunotas ielu braucamās daļas un ietves, saglabājot bruģakmens segumu, uzstādītas laternas
 [...]Jelgavas Vecpilsētas ielas kvartāls ir vecākā pilsētas apbūves daļa ar koka ēkām, kas netika iznīcinātas II Pasaules kara laikā. Apbūves rajons veidojies laikā no 18. līdz 19. gadsimtam. Šī ir īstā vieta senās pilsētas gaisotnes baudīšanai un pastaigām. Iesakām nobaudīt gardu maltīti krodziņā „Pie mednieka”.
ERAF projekta ietvaros “Jelgavas vecpilsētas atjaunošana un pielāgošana tūrisma attīstībai” tika veikti Vecpilsētas labiekārtošanas darbi - atjaunotas ielu braucamās daļas un ietves, saglabājot bruģakmens segumu, uzstādītas laternas un soliņi, kā arī vēsturisko Dobeles vārtu piemiņas zīme. Vecpilsētas ieliņās izvietoti informatīvie stendi un planšetes, kas atspoguļo tūrisma objektus Jelgavā un sniedz unikālu informāciju par pilsētu dažādos laika periodos, iesakot maršrutu pa rekonstruēto ielu rajonu.
Apvienojot ēkas Kr.Barona ielā 50 un Vecpilsētas ielā 14, izbūvēts un atjaunots vienots nams, kas ietver Jelgavas Vecpilsētas māju un Zemgales restaurācijas centru. Jelgavas Vecpilsētas mājā iekārtota moderna interaktīva ekspozīcija par senās Jelgavas agrāko laiku interjera un būvniecības tendencēm un pašas mājas vēsturi. Savukārt Zemgales restaurācijas centrā ikdienā darbosies metāla, stikla, porcelāna, keramikas, tekstila priekšmetu restauratori, tiks organizēti arī izglītojoši pasākumi, sniedzot iespēju interesentiem klātienē izzināt restaurācijas procesa gaitu.
Restaurācijas centrs tiek veidots, pašvaldībai realizējot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu Nr.5.5.1.0./17/I/002 "Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā".
visit.jelgava.lv