Lejasciems Heritage Centre
baltijasvasara.lv

Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centra apmeklētājiem tiek piedāvāts apskatīt pastāvīgo ekspozīciju “Lejasciema senie darba rīki un sadzīves priekšmeti”, iepazīties ar neeksponētajiem muzeja krājumiem un izstāžu zālē apskatīt aktuālās izstādes. Apmeklētājiem pieejama arī iekārtotā piemiņas istaba Zentai Mauriņai – tā glabā dažādas liecības par rakstnieces dzīvi un literāro darbību Latvijā un emigrācijā.

1970.gadu sākumā Lejasciemā sāka realizēt vidusskolas direktores Aijas Pavāres ieceri par novadpētniecības muzeju, kurš tiek atklāts skolas telpās 1972.gada 18. maijā. Skolotāja Jāņa Kubulnieka un muzeja vadītājas Intas Balodes vadībā 1990. gadu sākumā skolas telpās tiek iekārtota piemiņas istaba novadniecei, rakstniecei Zentai Mauriņai. 1997.gadā skolas muzeja materiālus savā gādībā pārņem pagasta padome un tā paša gada 1. decembrī pagasta muzejs tiek atvērts apmeklētājiem.

Lejasciemam, veidojoties par iecienītu tūrisma vietu, mainās muzeja darba specifika un 2002.gada decembrī muzejs tiek reorganizēts par kultūrvēsturiskā mantojuma centru.

Lejasciems Heritage Centre

Kopēt saiti

Lejasciemsi pärandkultuurikeskus

Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centrs

Lejasciems Culture Historical Heritage and Traditions Centre

Центр традиций и культурно-исторического наследия в Леясциемсе

4.7 (7 atsauksmes)
Lejasciems, Lejasciema pagasts, LV-4412, Latvija

Muzejs