Marka Rotko mākslas centrs
baltijasvasara.lv

Tas ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kultūras un izglītības centrs Arsenāla ēkā Daugavpils cietoksnī. Vienīgā vieta Austrumeiropā, kur var iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem.
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvā aplūkot vairākas patstāvīgās un mainīgās ekspozīcijas, kas izvietotas 2000 m² platībā. Patstāvīgās ekspozīcijas veido Marka Rotko darbu oriģināli un reprodukcijas, digitālā ekspozīcija par mākslinieka dzīvi un daiļradi, kā arī kultūrvēsturiskās ekspozīcijas. Mainīgās ekspozīcijas - Latvijas, Eiropas un pasaules mākslinieku darbu izstādes. Centrā ir iespēja izmantot mākslinieku studiju-rezidenču, semināru un konferenču, sarīkojumu telpas, kā arī iesaistīties tur organizētajos pasākumos.

Marka Rotko mākslas centrs

Kopēt saiti

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Mark Rothko Art Center

4.5 (1411 atsauksmes)
Mihaila iela 3, Daugavpils, LV-5401, Latvija

Tūrisma objekts, Naktsmītnes

Pirmdiena: slēgts
Otrdiena, Svētdiena: 11:00 am – 5:00 pm
Trešdiena, Ceturtdiena, Piektdiena, Sestdiena: 11:00 am – 7:00 pm
Rotko muzejs ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas, kultūras un izglītības centrs Daugavpils cietoksnī, vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā. Tas piedāvā aplūkot pastāvīgās un mainīgās ekspozīcijas vairāk nekā 2500 m2 platībā. Rotko muzejā tiek organizēti starptautiski simpoziji māksliniekiem, radošās darbnīcas, meistarklases, kā arī bērnu un jauniešu mākslas izglītības programmas. Muzejā ir pieejamas naktsmītnes, semināru un konferenču telpas. Rotko muzeja telpās atrodas arī suvenīru veikals un kafejnīca. Līdzās Rotko muzejam 2022. gadā tika [...]Rotko muzejs ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas, kultūras un izglītības centrs Daugavpils cietoksnī, vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā. Tas piedāvā aplūkot pastāvīgās un mainīgās ekspozīcijas vairāk nekā 2500 m2 platībā. Rotko muzejā tiek organizēti starptautiski simpoziji māksliniekiem, radošās darbnīcas, meistarklases, kā arī bērnu un jauniešu mākslas izglītības programmas. Muzejā ir pieejamas naktsmītnes, semināru un konferenču telpas. Rotko muzeja telpās atrodas arī suvenīru veikals un kafejnīca. Līdzās Rotko muzejam 2022. gadā tika atklāta sengaidīta kultūras un mākslas telpa – “Martinsona māja” ar keramiķa Pētera Martinsona darbu pastāvīgo ekspozīciju “Sapņu pilsēta”, mainīgām keramikas mākslas izstādēm un atvērtiem keramikas fondiem. www.rothkocenter.com