Muzejs "Sēlija"
baltijasvasara.lv

Muzejs "Sēlija"

Kopēt saiti
4.5 (51 atsauksmes)
Kaļķu iela 1, Viesīte, Viesītes pilsēta, LV-5237, Latvija

Muzejs, Tūrisma objekts

Pirmdiena, Svētdiena: slēgts
Otrdiena, Trešdiena, Ceturtdiena, Piektdiena, Sestdiena: 10:00 am – 5:00 pm
Ekspressizstāde “FILCĒT PRIEKS”
Kopīgā slapjās filcēšanas tehnikā darinātu rokdarbu izstādē apvienojušās 2 Viesītes muzeja kolēģes Laila Malceniece un Ilze Eglīte. Lūk, ko viņas par to saka:
“Kad rokas iegrimst vilnā un acis noreibst no krāsu prieka, viss pārējais un ikdienišķais atvirzās otrā plānā. Tad radīšanas process rit un laika izjūta pazūd. Slapjās filcēšanas tehnikā strādāju jau aptuveni 6 gadus, to mācījos pie Ingas Loginas no Beverīnas novada. Filcēju galvenokārt pirts cepures, nedaudz arī istabas čības. Amatniecība
 [...]Ekspressizstāde “FILCĒT PRIEKS”
Kopīgā slapjās filcēšanas tehnikā darinātu rokdarbu izstādē apvienojušās 2 Viesītes muzeja kolēģes Laila Malceniece un Ilze Eglīte. Lūk, ko viņas par to saka:
“Kad rokas iegrimst vilnā un acis noreibst no krāsu prieka, viss pārējais un ikdienišķais atvirzās otrā plānā. Tad radīšanas process rit un laika izjūta pazūd. Slapjās filcēšanas tehnikā strādāju jau aptuveni 6 gadus, to mācījos pie Ingas Loginas no Beverīnas novada. Filcēju galvenokārt pirts cepures, nedaudz arī istabas čības. Amatniecība mani aizrauj, jo darba rezultātā tiek radīts kaut kas praktiski lietojams un papildus vērtību tam piešķir individuāls, neatkārtojams dizains. Lai lieti derīgais un “smukais” iet roku rokā, tieši tas ir man vajadzīgs un sniedz gandarījumu.”
Laila Malceniece
Viesītes muzeja “Sēlija” vadītāja
“Filcēt iemācījos no bijušās kolēģes Ogrē Lauras Zundas pirms aptuveni deviņiem gadiem. Tas man bija atklājums, kurā “iemīlējos” uzreiz. Kops tā laika, tas ir mans mīļākais rokdarbu veids, kurā atklāju arvien jaunas un jaunas iespējas, izstrādājumu veidus, ko iespējams izgatavot. Atšķirībā no daudziem citiem rokdarbu veidiem, filcēšanas process ir gana aktīvs, darbs top stāvot kājās, tas prasa spēcīgu fizisku darbošanos ar rokām – velšanu, berzēšanu, mīcīšanu. Līdzīgi kā veicot masāžu caur plaukstām tiek stimulēti aktīvie punkti, kas labvēlīgi iedarbojas uz visu ķermeni. Šis hobijs mani pozitīvi uzlādē.”
Ilze Eglīte
Viesītes muzeja “Sēlija” izstāžu un ekspozīciju kuratore
Autors Muzejs "Sēlija" Publicēts 2023. gada 16. decembris 2023. gada 16. decembris
www.muzejsselija.lv