Daugavpils cietoksnis
baltijasvasara.lv

Daugavpils cietoksnis ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kura platība ir vairāk nekā 150 ha. Daugavpils cietoksnis ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Skatoties no putna lidojuma, cietoksnis atgādina saules, zvaigznes, bruņurupuča vai pat sikspārņa formu. Mūsdienās tas ir viens no Daugavpils populārākajiem apskates objektiem.
Mūsdienās cietoksnis strauji attīstās un ik gadu piesaista arvien vairāk tūristu gan no Latvijas, gan arī ārvalstīm. Aktīvi notiek turpmāko cietokšņa attīstības projektu izstrāde, tiek pielikts daudz pūļu, lai cietoksni padarītu pēc iespējas sakoptāku un tā apmeklētājiem arvien pievilcīgāku un interesantāku.
Cietoksnī ik gadu notiek arī vairāki nozīmīgi pasākumi. Ik gadu cietoksnī tiek rīkoti dažādi Muzeju nakts pasākumi, atzīmēti cietokšņa vēsturē nozīmīgi datumi, cietoksnis piedalās arī Eiropas Kultūras mantojuma dienu pasākumos. 2015. gadā cietoksnī tika ieviesta jauna tradīcija – Kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls „Dinaburg 1812”, kura laikā cietokšņa apmeklētājiem ir iespēja vērot rekonstruētu Lielās Franču armijas uzbrukumu cietoksnim un Krievijas impērijas armijas centienus cietoksni ienaidniekiem neatdot.

Daugavpils cietoksnis

Kopēt saiti

Daugavpils Fortress

4.6 (1425 atsauksmes)
Daugavas iela 38, Daugavpils, LV-5401, Latvija

Tūrisma objekts

24h
Tourist brochures “From Kaunas to Daugavpils along the old postal route” are available at Daugavpils Tourist Information Centre (VIDEO)
05.09.2022
Tourist brochures “From Kaunas to Daugavpils along the old postal route” are available at Daugavpils Tourist Information Centre (TIC). They introduce readers to the historical tourist route and invite to take a trip along the old postal route connecting Daugavpils and Kaunas. www.visitdaugavpils.lv