Slēpju muzejs
baltijasvasara.lv

Viena no pirmajām slēpošanas inventāra ekspozīcijām Gulbenes novadā un visā Latvijā. Muzejs piedāvā inventāru aktīvai atpūtai ziemā (slēpes, nūjas, ragaviņas) un vasaras sezonā (inventārs nūjošanai). Muzejā aplūkojamas dažādas no koka gatavotas slēpes, nūjas, slēpju zābaki un piestiprinājumi. Ar katru slēpju pāri saistās stāsts par to īpašnieku.

Muzeja ekspozīcija ir ievērojami papildinājusies ne tikai ar slēpēm – ierīkoti jauni stendi, plaša informācija par slēpošanas vēsturi, slēpju ražošanas fabrikām, slēpju izgatavošanas meistariem un vēl daudz ko citu.

Apmeklējumu lūgums iepriekš pieteikt!

Slēpju muzejs

Kopēt saiti

Tirza suusamuuseum

Tirzas slēpju muzejs

Tirza Ski Museum

Тирза Лыжный музей

4.7 (3 atsauksmes)
Tirzas pagasts, LV-4424, Latvija

Tūrisma objekts, Muzejs

2011. gada ziemā Tirzas Mežrūžu mednieknamiņā pēc viena no slēpojumiem radās ideja par Tirzas slēpju muzeju un Mierlaiku slēpošanas centru. Piepalīdzot tirzmaliešu biedrībām, Tirzas pamatskolai un pagasta pārvaldei, piesaistot privāto ziedotāju un Eiropas fondu līdzekļus un izmantojot N. Treija slēpju kolekciju par krājuma pamatu, šī ideja kļuva par realitāti. 2013. gadā Ziedukalnā, vecās Tirzas pagasta nabagmājas klētiņā, blakus pagasta novadpētniecības krātuvei tika atvērta slēpošanas kultūras saglabāšanas un popularizēšanas vieta – Tirzas slēpju [...]2011. gada ziemā Tirzas Mežrūžu mednieknamiņā pēc viena no slēpojumiem radās ideja par Tirzas slēpju muzeju un Mierlaiku slēpošanas centru. Piepalīdzot tirzmaliešu biedrībām, Tirzas pamatskolai un pagasta pārvaldei, piesaistot privāto ziedotāju un Eiropas fondu līdzekļus un izmantojot N. Treija slēpju kolekciju par krājuma pamatu, šī ideja kļuva par realitāti. 2013. gadā Ziedukalnā, vecās Tirzas pagasta nabagmājas klētiņā, blakus pagasta novadpētniecības krātuvei tika atvērta slēpošanas kultūras saglabāšanas un popularizēšanas vieta – Tirzas slēpju muzejs un Mierlaiku slēpošanas centrs. Slēpju muzeji ir daudzās Rietumu valstīs, taču Tirzas slēpju muzejs ir vienīgais šāda veida muzejs bijušās PSRS teritorijā un viens no nedaudzajiem Austrumeiropā. Tikai šeit ir iespējams apskatīt Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un gandrīz visu PSRS slēpju fabriku ražojumus un iepazīties ar to ražošanas vēsturi. slepjumuzejs.lv