Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"
baltijasvasara.lv

Atklāj dzelzceļu no jauna!
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā – vēsturiskā ēkā. Tajā izvietotas 30 interaktīvas ierīces, ar kuru palīdzību var iepazīt dzelzceļa darbību, vēsturi un attīstību.

Centrs paredzēts dažādu vecumu mērķauditorijai – pirmsskolas, vispārizglītojošajām, profesionālajām izglītības iestādēm, ģimenēm ar bērniem, uzņēmumu kolektīviem un ikvienam interesentam.

Apmeklētāji var kļūt par vilces līdzekļa vadītāju (mašīnistu), kā arī iegūt biļeti braucienam uz sev izvēlētu galamērķi, var prātot, kā lokomotīvei ātrāk nokļūt depo, izmantojot pēc iespējas mazāk pārmiju, veikt uzdevumus, lai, piemēram, piekrautu vagonus, iepazītu dzelzceļa profesijas, uzzināt par lokomotīvju attīstību un pasaulē modernāko un ātrāko vilcienu, kurš spēj sasniegt ātrumu 600 kilometriem stundā un pašam pamēģināt to vadīt.

Ir iespēja izmēģināt, noskaidrot, pašiem saprast un redzēt kā darbojas dīzeļdzinējs, trīša mehānisms, nofotografēties kā vēsturiskas lokomotīves vadītājam un aizsūtīt foto uz savu e-pastu un izbaudīt daudzas citas aizraujošas aktivitātes. Paši mazākie centra apmeklētāji var darboties bērnu rotaļu stūrītī, iepazīstot un izzinot daudzas lietas, kas saistītas ar dzelzceļu.

Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"

Kopēt saiti

Haridus – ja interaktiivne keskus “Aururaudtee”

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks”

Educational and Interactive centre “Railway and Steam”

Образовательный и интерактивный центр “Железная дорога и пар”

5 (1 atsauksmes)
Dzelzceļa iela 8, Gulbene, Gulbenes pilsēta, LV-4401, Latvija

Tūrisma objekts