Senlīči HOTEL
baltijasvasara.lv

Senlīči HOTEL

Kopēt saiti
4.7 (137 atsauksmes)
Senlīči, Jaunsvirlaukas pagasts, Jelgavas novads, Jaunsvirlaukas pagasts, LV-3031, Latvija

Naktsmītnes

24h
Tur, pie līkumainās upītes Vircavas krastiem, pavisam blakus tās ietecei Lielupē, atrodas viesu nams “Hotel Senlīči”. Gadiem tā bijusi mājvieta Jansonu dzimtai. Labiekārtotie numuriņi viesu namā gaidīs Jūs pēc mierīgas pastaigas gar upītes krastiem vai brauciena ar kuģīti “Frīda”.
Ja noskaņojums prasa kustīgāku atpūtu – blakus atrodas atpūtas komplekss “Viesu līči”. Atpūtas komplekss veidots gadiem un pieder Jansonu ģimenei, tajā ielikts daudz spēka un mīlestības.
Te var sātīgi paēst, izbaudīt vakara pastaigu vai
 [...]Tur, pie līkumainās upītes Vircavas krastiem, pavisam blakus tās ietecei Lielupē, atrodas viesu nams “Hotel Senlīči”. Gadiem tā bijusi mājvieta Jansonu dzimtai. Labiekārtotie numuriņi viesu namā gaidīs Jūs pēc mierīgas pastaigas gar upītes krastiem vai brauciena ar kuģīti “Frīda”.
Ja noskaņojums prasa kustīgāku atpūtu – blakus atrodas atpūtas komplekss “Viesu līči”. Atpūtas komplekss veidots gadiem un pieder Jansonu ģimenei, tajā ielikts daudz spēka un mīlestības.
Te var sātīgi paēst, izbaudīt vakara pastaigu vai ļaut bērniem izpriecāties atpūtas laukumā. Vēlaties ko vairāk, – lūdzu! Kapteinis Artis Jums piedāvās ekskursiju upītes ūdeņos ar seno kuģīti “Frīdu”, varam piedāvāt arī “Braucienu uz Munameģi”- izbraucienu pa apkārtnes ceļiem ar vēsturisko Jawas motociklu ar blakusvāģi – gluži kā nokāpušu no ekrāna filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”….. Upes ūdeņi vilina makšķerniekus, izbūvētas peldvietas un atpūtas kompleksa laivu piestātnē varat novietot savu laivu.
Katrs varēs atrast kaut ko īpaši sev – no neskartas dabas stūrīša līdz izklaidējošam braucienam ar “Lecīgo slieku” atpūtas laukumā.
Zemi mājas būvei no bijušās Vecsvirlaukas muižas laukiem 1920. gadā izpirka Kalnakroga ķieģeļu cepļa direktors – rīkotājs Jānis Jansons, kam kopā ar sievu Antrīni bija saskrējis 7 bērnu pulciņš. Māju būvēja kā īpašumu jaunākajam dēlam Edmundam, tomēr 35 kvadrātasis plašu , ar 8 istabām, lai vasarās ciemos sabrauktu visa dzimta. Vircavas līkumu dēļ māju nosauca par “Līčiem”.
Ap 1963. gadu “Līčos” iesāka tomātu audzēšanu kā preci pilsētniekiem, jo līdz tam uz tirgiem Majoros Jūrmalā, Rīgā vai Jelgavā veda 40 gadu vecā ābeļu dārza ražu, krējumu un biezpienu. Tomātus audzēja lecekšu – lauka apstākļos, vērienīgos apjomos. “Līči” bija viena no pirmajām vietām Latvijā, kur tomātus audzēja lauka apstākļos ar īsti rūpniecisku vērienu.
www.senlici.lv